VTS-aktuellt februari 2014

Trädgårdsvänner!

Vi står inför ett nytt verksamhetsår och en utvärdering av det gamla. Det nya programmet bjuder på ungefär lika många programpunkter som förra årets. Vi har fått en hel del positiv respons på programmet under året, varierat och välorganiserat, så vi fortsätter i ungefär samma stil. Hela tiden försöker vi hitta nya ämnen och utflyktsmål, samtidigt som vi återkommer till våra klassiker med jämna mellanrum. Vi har numera
en diger lista att välja ifrån. Det hindrar inte att vi mycket gärna tar emot förslag från er medlemmar, det är ju för er som vi är till! Det kan vara tips på trädgårdar att besöka, föreläsare till våra trädgårdscaféer eller års- och höstmöten, plantskolor att besöka, kurser, studiebesök, resor osv.

Vi välkomnar också fler besökare på våra aktiviteter. Nu kan man ju vara medlem i en
trädgårdsförening av olika anledningar: delta i programaktiviteter som ovan och träffa likasinnade, få tips och idéer om trädgårdsskötsel och fritidsodling, få en prenumeration på trädgårdstidningen Hemträdgården eller bara vara stödjande medlem. Oavsett vilket så vill vi passa på och tacka alla för ert medlemskap i VTS, vi är en välmående förening med god ekonomi och vi ser fram emot det kommande verksamhetsåret!

Arbetsgrupper
Under 2013 har vi varit sju styrelseledamöter och åtta övriga medlemmar som deltagit i de åtta arbetsgrupper som vi numera har. Eftersom vi försöker vara mellan tre och sex personer i varje arbetsgrupp så kan man räkna ut att flera av oss deltar i flera arbetsgrupper. Att delta i en arbetsgrupp är ett sätt att få inblick i vår verksamhet samtidigt som man får kontakt med andra trädgårdsintresserade personer på ett kanske lättsammare sätt än att delta i själva styrelsearbetet. Fundera på om det är något för dig! På årsmötet den 19 februari kommer en utvärdering att delas ut och där har ni möjlighet att lämna era synpunkter på både programpunkter och deltagande i arbetsgrupper. Det går naturligtvis också bra att maila till info@vasterastradgard.se

Stadgeändringar
Tillsammans med de traditionella årsmöteshandlingarna skickar vi nu återigen ut förslaget till nya Stadgar, eftersom det krävs två på varandra följande årsmöten för beslut. Det första var som bekant det extra årsmötet i oktober då stadgeförslaget antogs enligt skrivningen i det till stadgarna nu medföljande brevet.

Genomförda programaktiviteter
I januari hade vi två programaktiviteter dels ett trädgårdscafé, där Elisabeth Hultqvist på ett trevligt sätt redogjorde för hur man samlar in fröer och får dem att gro, dels ett studiebesök på Gustafslunds handelsträdgård som mellan jul och påsk driver fram 20 miljoner tulpaner av 92 olika sorter. Det kan man kalla ett hav av tulpaner!

Vår-sommarprogrammet 2014
Vi fortsätter sedan med vår-sommarprogrammet 2014 och närmast, onsdagen den 19 februari kl. 18.30 i Ansgarskyrkan, har vi vårt årsmöte där dessutom Per Bürger kommer och berättar om ”En grönskande vår”. Notera vidare att till fyra av vårens aktiviteter, två kurser och två bussresor, krävs föranmälan.I övrigt ingen anmälan men vi föredrar, när så är möjligt, att man samlas på de angivna samlingsplatserna för samåkning.

Med hopp om ett välbesökt trädgårdsår!
Ulla Jerregård och Stefan Boegård

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *