Äppeldagar och Växtmarknad 20 och 21 september 2014

I helgen 20 – 21 september genomfördes traditionsenligt Växtmarknad och Äppeldagar på Vallby museum. Det var en strid ström av besökare och många som ville ha sina äppelsorter identifierade. På söndagen fanns även möjlighet att få päron sortbestämda.

I trädgårdsstånden såldes frukt, marmelader, inläggningar, torkad svamp, vindruvor, vinplantor och diverse andra växter.

Foto: Ylva Johansson

Uppdaterad med besökssiffror 

110 äppelsorter ställdes ut, många besökare var även imponerade över mängden päron och vindruvor. 210 sortbestämningar gjordes.

Besöksantalet var: lördag 252 och söndag 285 personer. Utställningen var även öppen under måndag till torsdag eftermiddag och sammanlagda besök blev  62. Totalt har nästan 600 personer tittat på utställningen. En fantastisk siffra med tanke på att vädret inte var det bästa under flera av dagarna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *