Nyhetsbrev 2/2014 med JULHÄLSNING

Vilken märklig början på julmånaden vi har haft! När detta skrivs så har vi fortfarande inte någon riktig snö, utan i stället har man kunnat glädjas åt blommor i trädgården. Förutom julrosor och kejsarolvon har jag funnit blommande rosor och till och med en liten viol har tittat fram! Inomhus blommar det också, amaryllislökarna som jag köpte till första advent har redan börjat gå i blom, liksom julkaktus och azaleor. Många av mina orkidéer har också fått nya blomstänglar och blommar för fullt. Det är uppiggande med lite blomsterfägring som kontrast till mörkret i december! / Ulla

Trädgårdssällskapet har under trädgårdsåret 2014 haft ett 25-tal olika program-arrangemang. Trädgårdscaféerna som vi började med 2012 har kommit för att stanna, eftersom vi tycker att det är ett trevligt sätt att träffas på under vinterhalvåret. Deltagarantalet är väl inte lika högt som vid våra utomhusaktiviteter men ändå tillräckligt för att vi vill fortsätta att satsa på dem. Trädgårdsvandringen på Södra Gryta var annars det arrangemang som i år drog flest medlemmar, 45 st, förutom våra bussresor naturligtvis som båda var fulltecknade. Kurser däremot drar inte så många så där fick vi till och med ställa in en kurs i blomsterarrangemang i våras. Vi drar lärdomar av detta när vi planerar kommande program som kommer i slutet av januari.

Om två månader är det årsmöte i föreningen och valberedningen söker nu medlemmar som är intresserade av att ingå i styrelsen under kommande år. I och med att styrelsen utökades med två medlemmar i år och att vi under de senaste åren bildat arbetsgrupper, där även icke styrelsemedlemmar ingår, så känns arbetet i styrelsen mindre betungande. Det är både lärorikt och roligt att arbeta ideellt samt ett trevligt sätt att träffas och umgås med likasinnade. Eller varför inte ta fasta på det som vår förbundsdirektör, Inger Ekrem, skrev i senaste numret av Hemträdgården: ”Studier visar att trädgårdsarbete är bra för hälsan och ideellt arbete gör att man lever längre.”
Om du vill tipsa om lämpliga kandidater kontakta någon i valberedningen https://vasterastradgard.se/om-oss-3/valberedning/

Riksförbundet Svensk Trädgård har skickat en julhälsning med julklapp till alla medlemmar: Tomten kommer tidigt i år – gröna julklappar till alla medlemmar!
Logga in med medlemsnummer och lösenord (står på sid 66 i senaste Hemträdgården) och läs mer på www.tradgard.org/hem/aktuellt.html

Julhälsning-hemsidaÅret närmar sig sitt slut och jul och nyår står för dörren! Det återstår att se om det blir någon vit avslutning som lyser upp i mörkret, eller om vi får nöja oss med alla tända ljus både ute och inne!

Ulla Jerregård och Stefan Boegård

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *