Nyhetsbrev 1/2015 med KALLELSE till ÅRSMÖTE och PROGRAM

VTS logga

Trädgårdsvänner!

Vi står inför ett nytt verksamhetsår och liksom tidigare år samordnar vi utskicket av rabatt­kuponger och inbetalningskort för medlemskap 2015. De närmaste dagarna kommer alla medlemmar att få ett brev med detta samt vår – sommarprogrammets översikt 2015.

Det fullständiga vår – sommarprogrammet 2015 liksom årsmöteshandlingarna finns här>>Årsmöteshandlingarna finns även här>>.

Medlemmar som tillkommit under det gångna året, får  i ovan nämnda brev också en personlig inbjudan till årsmötet. De medlemmar, som saknar e-postadress eller ännu inte anmält sådan, får samtliga dokument med brevet. Genom samordningen sparar vi bl. a. på porto och arbete med kuvertering.

Årsmöte 2015
Vårt årsmöte äger rum onsdagen den 18 februari i Ansgarskyrkan. Det blir förstås sedvanliga årsmötesförhandlingar och därefter fika, lotteri och föredrag av trädgårds­mästare Johan Jancke som berättar om Ett år i trädgården ”trädgårdsmästarens bästa tips om köksväxtodling”. Mötet avslutas med dragning i lotteriet, våra sponsorer har varit generösa i år så det blir många fina vinster.

Vår-sommarprogrammet 2015
Det nya programmet bjuder på ungefär lika många programpunkter som förra årets program. Vi har fått en hel del positiv respons på det under det gångna året, så vi fortsätter i samma stil med en del gamla klassiker och en del nytt. Notera vidare att till fyra av vårens aktiviteter, två kurser och två bussresor, krävs föranmälan, i övrigt ingen anmälan. En nyhet är att man kommer att kunna anmäla sig till bussresorna via formulär på vår nya hemsida.
Det är en av våra åtta arbetsgrupper, program­gruppen, som tar fram programmet och hela tiden försöker hitta nya ämnen och utflyktsmål.

Arbetsgrupper
Under 2014 har vi varit nio styrelseledamöter och åtta övriga medlemmar som deltagit i de åtta arbetsgrupper vi numera har. Eftersom vi försöker vara mellan tre och sex personer i varje arbetsgrupp så kan man räkna ut att flera av oss deltar i flera arbetsgrupper. Att delta i en arbetsgrupp är ett ganska enkelt sätt att få en inblick i vår verksamhet samtidigt som man får kontakt med andra trädgårdsintresserade. Grupperna träffas oftast 3-4 gånger per år.
Fundera på om det är något för dig!

Vi tar mycket gärna emot förslag från er medlemmar! Det kan vara tips på trädgårdar eller plantskolor att besöka, föreläsare till våra trädgårdscaféer eller års- och höstmöten, kurser, studiebesök, resor osv. Det finns många sätt att kontakta oss, det senaste är via ett kontakt­formulär på hemsidan. Kontaktuppgifter för styrelsen finns här >>  någon styrelsemedlem finns nästan alltid med vid våra aktiviteter.

Vi välkomnar fler besökare på våra aktiviteter och vi vill också passa på och tacka alla för ert medlemskap i VTS, vi är en välmående förening med god ekonomi och vi ser fram emot det kommande verksamhetsåret!

Med hopp om ett välbesökt trädgårdsår!

Stefan Boegård och Ulla Jerregård

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *