Trädgårdsbesök på Norra Vallby 5 augusti 2015

Det var ett 40-tal medlemmar som hade styrt kosan till Vallby för att titta på Ann-Christine och Lasses trädgård. Ann-Christin började med att berätta hur trädgården hade växt fram under årens lopp. Från att från början bara ha bestått av gräsmatta med några buskar och träd runt omkring, är den nu ett prunkande paradis som rymmer det mesta en trädgårdsälskare kan önska sig. Det finns stenparti, skuggplanteringar och en damm där näckrosorna vaktas av en krokodil. Att dagliljor och hostor är Ann-Christines favoritväxter framgår tydligt. Det finns ett flertal av båda sorterna och tom en hostateater. Det finns även en hel del rariteter som t.ex Kinesisk kryddbuske som visade upp sin vackra blomma.

Lasse berättade om komposteringen som är en trädgårds början och slut. Det fanns även exempel på att en trädgård aldrig blir riktigt färdig. Aktuella projekt hade märkts ut med skyltar. Tack Ann-Christine och Lasse för att ni delar med er av era trädgårdstankar.

Text och bild: Berit Karlsson

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *