Nyhetsbrev 4/2015 med JULHÄLSNING!

DSC01487

 

 

 

 

 


En jul utan blommor är som en tomte utan skägg
– en julslogan som känns passande för ett trädgårdssällskap. För visst är det härligt med all blomprakt som vi kan omge oss med inomhus nu när trädgården gått i vila. Blommor och ljus behövs nu när årets kortaste och mörkaste dag närmar sig, i år den 22 december.

Trädgårdssällskapet har dessutom, på detta tema, i november haft ett Trädgårdscafé där vi som var där fick många bra tips på hur man kan göra personliga blomster-dekorationer med vad som erbjuds i naturen och butiker så här års. En av åtta arrangemang som lottades ut ser ni på bilden ovan.

I övrigt har VTS försökt ha ett så varierat program under 2015 som möjligt för att förhoppningsvis alla ska finna några aktiviteter som känns passande. Flera trädgårdscaféer har byggt på tanken att det är bra för hälsan och välbefinnandet att ha tillgång till en trädgård. Det stora deltagarantalet på våra trädgårdsbesök och fulltecknade kurser och bussresor visar nog också på att sådana aktiviteter ger oss hälsa och välbefinnande.

Nu är det snart pyntat och klart i de flesta hem och barnen väntar på tomten. Men runt om i världen har inte alla det lika tryggt och välordnat, jag önskar jag kunde sända en blomma för hälsa och välbefinnande till alla de flyktingar som inte har möjlighet att fira någon jul och speciellt till barnen – för visst har tomten skägg! / Ulla

Julhälsning-hemsida

 

 

 

 


/Ulla Jerregård och Stefan Boegård

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *