Trädgårdsvandring i Hökåsen

Datum/Tid
2/juni/2019
14:00 - 17:00

Kategorier


Trädgårdarna besöks i valfri ordning. Här finns  Karta över trädgårdsvandring i Hökåsen

Plats 1: Landisvägen 34A, Västerås.

I denna trädgård på 960 m² bor Maria och Tobias Dubois med två små barn, en hund och några höns som alla har satt sin prägel på trädgården. Den gröna lugnande basen består av buskar och träd, kompletterade med många olika perenner. Det finns berg i dagen och längs många gångar finns det hela tiden något nytt att upptäcka. Det är en tillåtande trädgård där barnen har en egen odlingshörna.

Plats 2: Isälvsvägen 1A, Västerås

Gömd bakom skyddande träd och buskar ligger Mona och Arne Jonassons 1200 m² stora trädgård fylld av många växter. De röda bladen på bland annat blodlönn bryter av mot det gröna. Taggiga blad kontrasterar mot de runda. Runt dammen växer hostor, rosor och många andra växter. Längst bort i trädgården ligger ett lusthus som används flitigt långt in på hösten.

Plats 3: Rönnvägen 10, Västerås 

Berit och Kent Karlssons trädgård är på drygt 1000 m². Det finns växthus och i en bergskreva finns en damm med fiskar. Många både vanliga och ovanliga träd och andra växter finns i trädgården som är i ständig förändring med många pågående projekt. Här finns det fika.

 

Avgift: 20 kr

Ansvarig: Berit Karlsson 070-663 15 60

0 webcal