Äppeldagarna 19-20 och 22 september 2020

Traditionsenligt anordnades äppeldagar på Vallby Friluftsmuseum. Den här gången blev genomförandet inte likt tidigare år då vi behövde ta hänsyn till de restriktioner som gäller under coronatider. Själva utställningen fanns på grusplanen framför Herrgården och de som lämnade in äpplen för sortbestämning fick göra det vid föreningsbordet och fylla i en blankett med uppgifter. Allt lades sedan i en påse och lämnades över till sortbestämmarna som fanns inne i Herrgården. Besked gavs sedan via e-post eller sms. 65 sortbestämningar gjordes under lördag/söndag. För att skydda äpplena så bars dessa in i Herrgärden på kvällen. Utställningen var öppen även tisdagen den 22 september. Det fanns cirka 80 äppelsorter, päron, vindruvor och andra bär att titta på. Drygt 600 besökare blev det under de tre dagarna.

Foto: Ann-Christine Svensson

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *