Trädgårdsbesöket Billsta 27 juli 2023

En av de sista dagarna i juli besökte vi Anngerd och Lennart Thegel i deras trädgård i Billsta. Dagen hade, som många dagar i juli, varit omväxlande med sol och regn och precis när vi skulle starta för kvällen så blev det uppehåll. Trädgården ligger i norra delen av Västerås och är på 1300 m2. Som ni ser på bilderna (som vanligt är de många) så finns det en stor mängd träd, buskar och perenner. De anlade sin trädgård när de byggde huset 1984 men de senaste fem åren har intresset för växter eskalerat vilket har inneburit att det finns ca 450 olika träd och buskar. Många av dessa har variegerade blad eller annorlunda färger. Förutom det som är planterat i rabatter så finns mycket växter i krukor, en del rumsväxter andra förvaras i uterum eller växthus. Lennart och Anngerd inledde visningen med några ord om hur trädgården kommit till, tack familjen Thegel för en fin upplevelse!

 

 

Foto: Lasse och Ann-Christine Svensson

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *