Roskursens avslutning 3 juli 2024

Roskursen började med två träffar med teoretisk genomgång av rosor där ledaren Gunilla Uhlin Friberg gick igenom i stort sett allt om rosor: Vilka grupper av rosor det finns, hur man planterar dem, när man ska gödsla, beskärning mm.

Den tredje och sista träffen ägde rum på rosens dag, den 3 juli, i Gunillas fantastiska trädgård där en mångfald av rosor var samplanterade med perenner och även med många olika clematis.  Tyvärr har det växlande vädret på försommaren inte gynnat rosornas blomning. Värmen i slutet av juni gjorde att många rosor var överblommade och efter värmen kom regnet som slog ner många rosor. Men de som blommade var desto vackrare.

Efter en kort vandring i trädgården kom en kraftig regnskur som jagade in oss i växthuset. Gunilla berättade om sin trädgård och hur den växt fram genom åren. När regnet till slut upphörde kunde vi fortsätta vår vandring och gå igenom de olika rummen i trädgården där vi fick se många vackra rosor som trots värme och regn ändå behållit sin fräschör.

Text: Berit Karlsson
Bilder; Berit Karlsson och Ann-Christine Kihl

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *