Bussresa Stockholmsområdet

Datum/Tid
7/augusti/2022
07:30 - 19:30

Kategorier


Program:

  • Första stoppet är hos Tina och Johan Orre, Färingö. På drygt fem år har de skapat en trädgård med woodland, växthus, och många planteringar. Även en trädgårdsdamm  med tillhörande bäck finns det. Växterna står i centrum och listan på arter är lång. Här dricker vi förmiddagskaffe. Det finns växter till försäljning. https://www.orrestradgard.com/
  • Vi åker vidare till Agneta Hultmans trädgård på Färingö. Här finns alpiner, surjordsväxter, perennrabatter och exotiska träd. Det mesta är uppdraget från frö. Här finns också en liten plantskola där det finns spännande växter till salu. www.tradgardsfroet.se
  • Lunchen intar vi på Troxhammars Golfklubb.
    Ange i meddelanderutan vid bokningen om du önskar kött, fisk, vegetarisk eller har någon födoallergi.
  • Därefter åker vi till Gunvor och Olof Olsson, Kungsängen. Denna trädgård är sakta uppbyggd under drygt 15 år på en 1000 kvm stor, mager och kuperad skogstomt uppe på ett berg med hällmarkstallskog med utsikt över det omgivande landskapet. Den består av ett antal olika miljöer/rum runt huset varav de mest markanta är: fiskdammen, rosengården och skuggrabatten. Dessutom finns det mycket formklippt och en baddamm att svalka sig i varma sommardagar.
  • Sista stoppet på resan är hos Margaretha och Per Skånberg, Upplands-Bro. I samband med husbygget 2009 anlade de också trädgården som blev ”färdig” 2013. De har en stor altan, dammar och växthus. Här finns olika trädgårdsrum och en stor damm med biologisk rening och koifiskar. Trädgården rymmer också mycket ätbart.  Efter trädgårdstitt och eftermiddagskaffe startar vi sedan resan hem.

I några trädgårdarna finns det växter till salu. Betalas kontant eller med swish.

Om läget så tillåter blir det lotteri i bussen.

 

Pris: 580 kr för medlem, 760 kr för icke medlem i mån av plats. Då ingår buss, lunch samt för- och eftermiddagsfika. OBS! Resan genomförs endast om minst 40 resenärer deltar! Vi har plats för 50 personer.

Avresa från ABB Arena Nord (Rocklunda) framför ishockeyhallen, kl. 07.30. Kom gärna i god tid.

Gratis parkering finns vid ABB Arena Nord (Rocklunda). Beräknad hemkomst ca kl. 19.30.

 

Välkommen med din anmälan senast den 16 juli, se nedan. OBS! Du kan enbart boka 1 person i taget men det går bra att göra ännu en bokning på annan person och e-postadress eller på samma e-postadress. På det här sättet får vi en komplett deltagarförteckning med namn på varje person.

Ange i meddelanderutan om du önskar kött, fisk, vegetariskt eller har någon form av specialkost. Alla som anmäler sig får en bekräftelse och därefter skall inbetalning ske.

Inbetalning 580 kr alternativt 760 kr ska vara insatt på VTS pg 39 29 40-3 eller Swish 123 626 95 67 senast den 1 augusti.

Ansvarig: Berit Karlsson 070 663 15 60

 

I samverkan med

 

 

Bokning

Biljettyp Pris Platser
Bussresa till Stockholmstrakten - medlem kr580,00
Bussresa till Stockholmstrakten - ej medlem kr760,00


0 webcal