Bussresa till Närke – Östergötland – Södermanland

Datum/Tid
8/augusti/2021
07:00 - 19:30

Kategorier


Uppdaterad 2021-07-14: Från och med i morgon den 15 juli lättas restriktionerna som har gällt buss- och tågtrafik och därmed finns inga hinder kvar att vi genomför bussresan. Det blir fortfarande något glesare bland deltagare och med tilldelade platser i bussen utifrån anmälningsdatum.

Uppdaterad 2021-07-02 : Styrelsen har beslutat att genomföra bussresan om restriktionerna lättar den 15 juli angående begränsningar i buss- och tågtrafiken, om det inte görs ställs resan in. VTS har nu hyrt en något större buss så vi kan ta 40 resenärer fördelat på 12 “par” (som sitter bredvid varandra) och 13 ensamresande som får ett säte tomt bredvid sig.

Program:

  • Första stoppet är hos Johnny och Pia Karlsson i Pålsboda. De har en villaträdgård på ca 1000 m². Trädgården innehåller både stenparti, torvparti och odling i tufasten. Det finns två mindre dammar och en konstgjord bäck på ca 35 m. En riktig samlarträdgård. Här dricker vi förmiddagskaffe.
  • Vi åker vidare till Botanicus plantskola i Skänninge. En gammaldags plantskola med perenna växter, visningsträdgård samt trädgårdsmuseum. OBS! Endast kontant betalning, ej kort eller swish.
  • Lunchen intar vi på Skänninge Restaurang.
  • Därefter åker vi till Agneta Lundkvist och Ulf Johansson, Fridhem, Klockrike. Trädgården på 3000 m² är fylld med inspiration. Mycket magnolia och rhododendron. Spännande vedartat växtmaterial, barrväxter, kaktusar och klätterväxter. Stenpartier, dammar med fisk och ett orientinspirerat område. Växthuset/Lilla Orangeriet, och liten köksträdgård, påbörjad 2019. Sensommar och tidig höst är trädgården riktigt lummig med sina höga vajande gräs och paraplymagnolior. http://www.vackratradgardar.se/fridhems-tradgard/
  • Sista stoppet på resan är hos Birgitta och Håkan Stenström i Sköldinge. Även de har en stor samlarträdgård med många ovanliga växter och spännande lösningar. lindbro.net . Efter trädgårdstitt och eftermiddagskaffe startar vi sedan resan hem.
  • I alla trädgårdarna finns det växter till salu. Betalas kontant eller med swish.

Pris: 575 kr för medlem, Då ingår buss, lunch samt för- och eftermiddagsfika.

OBS! Resan genomförs endast om minst 36 resenärer deltar, vi har plats för 40!

Avresa från ABB Arena Nord (Rocklunda) framför ishockeyhallen, kl. 07.00.

Gratis parkering finns vid ABB Arena Nord (Rocklunda). Beräknad hemkomst ca kl. 19.30.

 

Välkommen med din anmälan senast den 25 juli, se nedan 

Fyll i det formulär som visas och ange i meddelanderutan om du vill ha någon form av specialkost. Alla som anmäler sig får en bekräftelse och därefter skall inbetalning ske.  Medlem som bokar två platser var vänlig ange namn på medresenär i kommentarsrutan.

Inbetalning 575 kr per person ska vara insatt på VTS pg 39 29 40-3 senast den 3 augusti.

Ansvarig: Berit Karlsson 070 663 15 60.

 

 

Bokning

Bokningen är stängd för denna aktivitet

0 webcal