Trädgårdsbesök – 2 trädgårdar på landet

Datum/Tid
2/augusti/2020
13:00

Kategorier


OBS! Trädgårdarna besöks i angiven ordning.

Plats 1: Färnebo Hedbo, Västerfärnebo.

Vi besöker först Mona och Curt Fernros stora och lantliga trädgård. I trädgården vid skogskanten finns bland annat rabatter med perenner, rosor, buskar och träd samt en damm med fiskar och ett lusthus. Med olika stenmaterial, ”vatten” och smidesföremål försöker de förhöja trädgårdsupplevelsen.

Plats 2: Vi åker gemensamt till Monika Yngvesson och Karl-Erik Johansson, Perpersgården, Gussjö, Salbohed. Huset är byggt 1831. Trädgårdsmiljön har en stomme av gamla äppelträd och rabatter med många olika perenner och rosbuskar. Clematis och andra klängväxter finner stöd vid olika slag av ställningar och portaler. I trädgården finns flera upphöjda rabatter för odling av lite mer känsliga växter. Ett stort växthus finns med bl. a blåregn och ett nektarinträd. För social samvaro finns ett flertal sittplatser. Vill du veta mer, gå in på www.perpersgarden.se.

Vägbeskrivning till Fernros: Ta väg 56 från Västerås.  Sväng mot Salbohed och Sätrabrunn. Passera Salbohed och kör mot Avesta ca 4,5 km. Tre röda hus på höger sida, de bor i huset mot skogen.

Samåkning: Kontakta programansvarig minst tre dagar i förväg om du vill samåka.

Avgift: 20 kr.

Ansvarig: Maria Schartau 073 719 79 69

 

 

0 webcal