Belysningen i trädgården 25 september 2019

Håkan Stenström, trädgårdsarkitekt i Katrineholms kommun höll en lärorik genomgång av vad man skall tänka på när man installerar belysning i trädgården. Det skall finnas en jordfelsbrytare och gärna ett flertal eluttag i trädgården. Själva armaturerna skall helst vara av lågvolt.

Håkan satte upp ett flertal exempel på armaturer som fyller olika funktioner, tex. punktbelysning av ett visst föremål eller växt. Det kan också vara lampor som gör att man ser var man går i mörkret. Vid festliga tillfällen kan man använda lampor med färgat ljus.

Den lärorika kvällen avslutades med kaffe och allmän frågestund.

Foto: Ann-Christine Rönnbäck, Berit Karlsson, Kent Karlsson

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *