Besöket på Hebo Trädgård Sätrabrunn 23 augusti 2022

Vi besökte Ted Oscarssons odlingar av ekologiska och kravcertifierade grönsaker. Vi vandrade runt med Ted som berättade om sin verksamhet, samtidigt som vi ser odlingen av morötter, rödbetor, sallader, potatis, lökar, kål av olika sorter, bönor, palsternackor, stjälk- och rotselleri, jordärtskockor mm. En del är färdiga för skörd medan andra vill växa och utvecklas ytterligare. Odlingen sker på en ca 5 ha yta av jordbruksfastigheten där jorden består mestadels av finkornig sand. Ted har odlat här sedan 2010 men den ekologiska odlingen har funnits sedan 1970-talet. Grödorna flyttas runt i ett 7-årig cykel där det även ingår gröngödslingsdelar.

Här kommer bilder från kvällen som var skön men inte myggfri.

Foto: Lasse Svensson

1 reaktion på ”Besöket på Hebo Trädgård Sätrabrunn 23 augusti 2022”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *