Vintermöte – Konsten att odla som skogen

Det visade sig vara ett stort intresse för skogsträdgårdar. Hörsalen blev välfylld av både VTS medlemmar och övriga intresserade. Philipp Weiss berättade om sin barndom i föräldrahemmet i Tyskland där skogen bestod av en blandad fauna med mycket ätbart på träd och buskar. Vid flytten till Sverige och Dalarna blev den bakgrunden avgörande för att börja bygga upp en skogsträdgård med frukt, bär och nötter för hushållsbehov. Vi fick exempel på skogsträdgårdar i Sverige och dess uppbyggnad samt att några skolgårdar har börjat använda konceptet. Philipp beskrev även arbetet med Malmabergs matskog som invigdes i höstas.

Här några bilder tagna under kvällen.

Foto: Ann-Christine Kihl och mobilbilderna sneda, vinda och oskarpa på slutet Ann-Christine Svensson

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *