Trädgårdsbesöket i två trädgårdar på Hagaberg 29 juni 2023

En av de varmare dagarna i slutet på juni besökte vi två trädgårdar i Hagaberg. Jag och några andra valde att börja på Snytenvägen hos Kristina och Jonas Larsson. En trädgård med mycket rosor och en del av dom hade börjat blomma. Genom att skapa mindre rum så fanns här möjlighet att både lapa sol och sitta i skugga. Trädgården låg så det var utsikt mot västra sidan av Vedbobacken.

 

Efter att ha tackat Kristina för visningen promenerade vi till trädgården på Haggenvägen där Solveig och Tommy Thors har skapat en trädgård som är inramat med rabatter. Här är fokus på träd och buskar samt fleråriga perenner som ger grönska åt trädgårdsrummet. I en av de stora rabatterna har gult blivit  huvudfärg på växterna vilket ger en dramatisk effekt i trädgården. Tack Solveig för visningen och det goda fikat som avslutade kvällen.

Foto: Ann-Christine Svensson

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *