Inställd – Zoom-föreläsning – Ormbunkar – upptäck, fascineras och odla

Inställd - Zoom-föreläsning - Ormbunkar - upptäck, fascineras och odla

När

15/april/2021    
18:30

Bokningar

Bokning stängd

Inställd pga sjukdom. Återkommer med nytt datum.

 

Välkommen till en nyinsatt digital föreläsning via Zoom. Boka för att få en Zoom-länk till föredraget, se nedan. Du får länken skickad till din e-post på eftermiddagen den 15 april.

 

En föreläsning om en av världens äldsta växter. Den har genom historien räddat jorden flera gånger har även idag många samhällsnyttiga användningsområden. Föreläsningen tar dig från forntid till ormbanksgalenskapen i det viktorianska Storbritannien och vidare in i vår tid och berör på vilka sätt ormbunken har och kan användas – framförallt som trädgårdsväxt. Hur skötselkrävande är ormbunkar och hur förökar man dem bäst? Varför ska vi kompostera örnbräken? Odlingstips och skötselråd för ormbunkarna i trädgården. Föreläsningen innehåller även mycket designtips på hur ormbunkar kan användas båda i nyanläggningen och äldre befintliga rabatter. En djupdykande botanisering bland alla de spännande ormbunkar som är härdiga för odling i Sverige.

Beskrivning av föreläsaren
Anton Sundin är trädgårdsmästare med stor passion för ormbunkar, jord- och hållbarhetsfrågor. Han delar tiden mellan en tjänst som trädgårdsmästare i Skellefteå och sin frilansande verksamhet inom trädgårdsområdet där han bland annat skriver om trädgård, föreläser samt leder kurser och workshops. Anton är författare till boken Ormbunkar (2019) samt medförfattare till Trädgårdsboken om Jord (2016).

Anmälan: Senast 2021-04-14

Avgift: Utan kostnad

Ansvarig: Berit Karlsson 070 663 15 60

Bokningar

Bokningen är stängd för denna aktivitet