Äppelutställningen på Vallby Friluftsmuseum 17-18 september 2022

Under lördag och söndag samt efterföljande måndag till torsdag var det äppelutställning på Vallby Friluftsmuseum. Drygt 100 äppelsorter, päron, vindruvor och övriga frukter visades för besökare. Sammantaget besöktes utställningen av drygt 700 personer och pomologerna sortbestämda ca 100 olika inlämnade äpplen.

Bilder utifrån och inifrån utställningen. Förutom VTS som ansvarade för utställningen och sortbestämningen så fanns även några biodlare som sålda honung och för barnen fanns material så man kunde göra exempelvis äppelmonster, mycket populärt.

Stort tack till Ann-Sofi Freyhult och Stefan Boegård från VTS, Vallbys trädgårdsmästare Elisabeth Håkansson och Marie Blomqvist som gjort grundjobbet med att samla in äpplen och annan frukt till utställningen samt VTS-medlemmar som varit äppelvärdar under evenemanget. Utan er ingen utställning.

Bilder från pomologernas sortbestämning under helgen (satt i ett mörkt hörn i lokalen så bilderna är därefter.)

Foto: Ann-Christine Svensson

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *