Höstmötet 3 oktober 2022

Det blev ett intressant och trevligt möte med många deltagare på plats för att höra Gerben Tjeerdsma prata om sin resa med växtintresset i fokus. Från barnsbenen i Nederländerna via folkhögskola i Norge och så småningom anställning på Göteborgs botaniska trädgård. Att han blev kvar i Sverige kan vi tacka hans fru för. Gerben har varit på många växtresor till exempelvis Iran och Sydamerika. Via arbetet på Råda säteri med egen plantskola kom han för några år sedan till Simlångsdalen och Vargaslätten. Där restaureras nu parken och byggs ett trädgårdsmästeri. Gerben (och vi som lyssnade och blev fascinerade) kan varmt rekommendera ett besök på Vargaslätten. Kvällen blev inte sämre av att det fanns gott om lökar till försäljning.

Här några bilder från kvällen och som vanligt blir bilderna inte bra i hörsalen.

Foto: Lasse Svensson och Ann-Christine Svensson

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *