Invasiva främmande arter 6 mars 2024

Den 6 mars hade ett flertal föreningar, bl a Västerås Trädgårdssällskap och Naturskyddsföreningen, arrangerat ett föredrag, i Hörsalen, stadsbiblioteket, om Invasiva främmande arter med Zsombor Károlyi, naturvårdshandläggare på länsstyrelsen i Västmanland. Enligt EU:s förordning om invasiva främmande arter ska bland annat 66 listade arter utrotas eller begränsas om de påträffas i ett EU-land. Zsombor tog upp fyra av dessa i sitt föredrag. Utöver EU-förordningen väntas det komma ett svenskt tillägg som bland annat kommer ta upp blomsterlupin. Ett mycket informativt och lärorikt föredrag.

Kvällen inleddes med att UF-företaget Invasive UF presenterade sin kokbok Kökets revansch, ett annorlunda sätt att ta hand om invasiva arter: Man tillagar dem på olika sätt och äter eller dricker upp dem.

Text; Berit Karlsson

Fotograf: Annelie Öster Friberg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *